Om bloggen

Jag skriver om feminism, skepticism, folkvett och lite vetenskap och forskningspolitik mellan varven.

Jag startade bloggen medan jag var doktorand. Jag har nu disputerat och även om jag är kvar inom forskarvärlden så forskar jag inte själv för tillfället. Mitt alias är alltså lite missvisande men jag behåller det för tillfället av anledningar som jag går närmare in på här.

Jag är INTE genusvetare. Jag vet INGENTING om genusvetenskap.

Jag vet desto mer om chromatinstruktur, framförallt linker histoner. Jag vet en del om steroidhormonsreceptorer. Jag vet också en del som prostatacancer. Fråga gärna.

Jag håller inte någon särskilt akademisk nivå på bloggen. Jag är rätt barnslig och otrevlig mellan varven. Bloggen är helt skild från det jag gör på jobbet. Och också rätt skild från hur jag är IRL.

Jag vill absolut inte vara en förebild för unga tjejer.

Denna blogg är uppdaterad ganska sporadiskt. Här är en bra sida om epigenetik att roa er med mellan varven.

Kommentatorspolicy

Jag är ett stort fan av yttrandefrihet. Det vill säga, jag är ett stort fan av att människor  utan  ingripanden [ska kunna] hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser. Jag är däremot inte ett fan av att människor ska kunna säga vad som helst på min blogg. För att din kommentar ska godkännas för publicering ska du a)haft något vettigt att säga b) sagt detta på ett vettigt sätt. I frågan om vad som är vettigt utser jag mig själv till smakdomare, och detta kan variera beroende på tillfälle vem som kommenterat etc. Att inte vem som helst får kommentera på min blogg innebär dock inte att jag är för att denne ska bli föremål för ingripande från staten, så försök inte komma dragandes med att jag är emot yttrandefrihet eller att ”du har rätt till din åsikt” bara för att jag inte publicerade din kommentar.
Uppdatering 110731: Eftersom detta koncept tydligen är svårt att förstå har jag skrivit ett inlägg om vad yttrandefrihet är och inte är här. Läs det!

Fler regler om hur du ska respektive inte ska bete dig för att få din kommentar publicerad:

1) Använd dig inte av Goodwins lag. Klicka på länken för mer info.

2) Läs vad jag har skrivit och ryck inte saker ur sitt sammanhang. För att ta ett konkret men hypotetiskt exempel: om jag skriver jag hatar människor som låter sina hundar bajsa på gatan, kom då inte med kommentaren jaha, så du erkänner att du hatar män. Visst, alla kan läsa fel, men om detta är ett mönster som återkommer kan du räkna med att inte få dina kommentarer publicerade. Någonsin mer.

Annonser

2 kommentarer till Om bloggen

  1. Radhusrevoltör skriver:

    Kära Forskarfeministen,
    jag tycker att du är bra och vis och fantastisk på alla sätt och vill gärna fråga dig en sak – vad tänker du om waldorfförskolor/skolor? Du har ju skrivit så himla bra om antroposoferna tidigare. Jag är själv inte insatt i hur skolformerna funkar, jag letar efter en genusmedveten förskola till mitt barn och har från flera håll fått rekommenderat att kolla upp waldorf. Spontant känner jag ”uäck”. Men vill gärna veta vad du hört, som kanske är lite mer påläst i ämnet? Sorry för att kommentaren ligger helt fel, du får gärna radera den och svara direkt till min mejl om du vill.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s