Ett pronomen, en chefredaktör och en hel hönsgård med kackel

Angående Gunilla Herlitz, DN:s chefredaktörs beslut att förbjuda sina anställda använda ordet ”hen” i reportage och nyhetsartiklar:

Jag ska vara egoistisk och säga att beslutet var bra! Nej, nej, alltså jag menar inte att det är bra att Gunilla Herlitz viker sig för en högljudd nätmobb som inte förstår begreppet ”lägga till, INTE ta bort” och som anser att ”hen betyder höna på engelska” på något vis är ett argument. Absolut inte.

Men humorn i att se exakt samma människor, och nu menar jag EXAKT samma, som annars vill hävda att yttrandefriheten är inskränkt, som med en dåres envishet upprepar mantrat ”det får man ju inte säga i det här landet”, SAMMA människor som använder uttryck som ”PK-maffia” och ”genuselit” och som brölar om att sagda elit vill ”tvinga” människor att bland annat använda ordet ”hen” -alltså att se dessa människor jubla när en person som i alla defintioner av ordet kan anses vara elit, dvs. chefredaktören på DN FÖRBJUDER sina underställda att använda ett visst ord…ja, humorn i detta det slår typ…ALLT i humorväg!

(Ps. För er som inte läst det redan, har jag skrivit om användingen av ordet hen här. Läs det INNAN ni börjar bröla om att jag vill förneka biologiska könsskillnader (Där. Jag sa det. Genusmaffian kom inte och hämtade mig.) eller tvinga alla att kalla sig för hen. Och en liten humoristisk blänkare här)

Annonser
Det här inlägget postades i Humor, Nyhetskommentarer och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett pronomen, en chefredaktör och en hel hönsgård med kackel

 1. Rasmus Wahlman skriver:

  Hej!
  Vi ber om ursäkt för att vi inte kom och hämtade dig till vår hjärntvätt/kemtvättslokal (det kostar mindre om vi har dem under samma tak, okej?) när du inte förnekade biologiska könsskillnader. Vi har helt enkelt haft fullt upp med att försöka tvinga Svenska Kyrkan att skriva in en homosexuell romans mellan Jesus och Petrus, och har således hamnat lite efter i vårt schema. Men om du skulle vilja vara så snäll och handfängsla dig själv så kommer en av våra queerpatruller och hämtar upp dig inom kort.

  Mvh
  Genusmaffian

  • Christine skriver:

   Hej,
   Det är Eva Lundgren här, jag postar från Christines konto. Ingen behöver oroa sig, Christine aka Forskarfeministen är nu omhändertagen. Förutom att hon inte förnekade de biologiska skillnaderna mellan könen har hon dessutom frivilligt deltagit i forskning, som riskerar att få positiva effekter för mäns hälsa, något som strider mot allt feminismen står för.
   Med vänlig hälsning
   Genusmaffian via sin ledare Eva Lundgren, professionell statsfeminist

Kommentarsfältet är stängt.