En kristdemokrat talar ut

Go kväll allesammans, idag har vi en liten gästbloggare här. Jajjemän, och det är ingen mindre än en kristdemokratisk riksdagsledamot; Anne Ahl som vill dela med sig av sin visdom och sina åsikter. Varsego’ Anne:

Hej allesammans,
Jag heter Anne Ahl och jag är SÅ glad att jag får gästblogga här idag. Som ni säkert redan hört fick ju kd igenom en RIKTIG seger för mänskligheten idag när vi lyckades förhindra att ja, ni vet såna där trans personer skulle få vård utan att först kastrera sig.
Detta är viktigt av flera orsaker. För det första så är ju könsbytesoperationer helt klart mot naturens ordning. Och att följa naturens ordning, det tycker vi i kd är viktigt!
För det andra så tycker ju vi i kd att det här med kristna värderingar är viktigt. Ja, tror ni att Jesus botade sjuka bara sådär? Nähä ni, det Jesus sa var ”ja, visst kan jag få dig att gå igen, men då får du banne mig ge hit testiklarna först”. Och ”jorå, jag kan väcka upp honom från de döda, men då får han ALDRIG skaffa barn. Jag menar, tänk på barnet. Det kommer att bli mobbat. Tänk dig själv att ha haft en pappa som en gång vart död, fatta hur utsatt ungen kommer att bli i lekparken”.
För det tredje, ja visst är det lite otäckt med gravida män? Nej, tack och LOV att vi lyckades förhindra förslaget. Men våra motståndare då? Som började yra om mänskliga rättigheter…? Va? NATURENS ORDNING är det som gäller och en person som NATURLIGT fötts till man kan ju inte föda barn. Detta argument är helt relevant i sammanhanget, och det vill jag bara ha sagt.
För det fjärde ska man hålla på traditionerna. Vi i Sverige har en lång och stolt tradition av att förhindra att icke önskvärda element förökar sig och detta arv är något vi bör värna och bevara.

Eh jo, innan jag avslutar vill jag bara säga en sak. Som ni kanske vet så finns det en del partier som vill införa så kallad delad föräldraförsäkring. Det går i korthet ut på att för att få ut hela beloppet från försäkringskassan så måste båda föräldrarna ta ut lika mycket ledighet. Usch och fy! säger jag. Vi i kristdemokraterna, vi är ju för valfrihet! Det är faktiskt inte politiker som ska sitta och bestämma hur människor ska leva sina egna liv. Men det är så typiskt såna där socialister och feminister att vilja forma människor på ett sätt som passar deras egna ideologi. Beslut ska faktiskt fattas av dem det rör, det är inte upp till politikerna att bestämma hur folk ska leva. Flytta makten från politikerna till köksbordet som vi brukar säga! Sedan kan man ju också fundera lite över det behov som tycks finnas hos vissa politiker att detaljreglera de mest privata delarna av människors liv? BLÄ för delad föräldraförsäkring säger jag.
Sedan kan man ju undra vad nästa steg blir? Om dessa otäckingar nu vill förhindra att människor fattar egna beslut i en sådan extremt viktig fråga som ifall mamman ska vara hemma alla tretton månader eller om hon bara ska få halva tiden vad blir nästa steg? Vem vet, kanske börjar dessa otäcka människor med en pervers längtan att forma människor efter vad som passar deras ideologi ställa krav på vad man ska göra för att få sjukvård också? 

Tuddilo,
Anne Ahl

Jaha eh, tack då Anne för ditt fina inlägg. Jag har i alla fall lärt mig mycket mer om hur kristdemokrater tänker och resonerar efter idag.
(Länk , länk länk länk)
Ps. En sak till: Till er inom alliansen: Borgarsvin. Jag är ju känd för att vara ett litet högerspöke, med vissa liberala böjelser men idag har ni gjort er förtjänta av epitetet.

Annonser
Det här inlägget postades i Feminism, Ironi och satir, Nyhetskommentarer, Politik, Reproduktiva rättigheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till En kristdemokrat talar ut

 1. primasingh skriver:

  Förskräckligt! Förstår inte KD numera. Varför är dem så anti-kvinna för?
  Dem är för valfrihet men tycker alltså att kvinnorna inte förtjänar valfrihet?
  Dem tycker alltså att politikerna ska äga deras kroppar och inte dem själva?
  Vad är det för valfrihet?
  Som jag sade ”Jag gick ur KD, för att jag INTE kan SVIKA mina framtida generationer, för att jag inte kan svika min framtida DOTTER. Hoppas att de en dag begriper vad sk ”verklighetens folk behöver och känner, hoppas att dem får mer av en medmänsklig känsla, där dem förstår även kvinnor!”

  • Christine skriver:

   Som jag sade ”Jag gick ur KD, för att jag INTE kan SVIKA mina framtida generationer, för att jag inte kan svika min framtida DOTTER. Hoppas att de en dag begriper vad sk ”verklighetens folk behöver och känner, hoppas att dem får mer av en medmänsklig känsla, där dem förstår även kvinnor!”

   Quoted for truth!

 2. Radhusrevoltör skriver:

  Hear, hear! Fantastiskt välformulerat, som alltid. Jag har följt din blogg ett tag och tycker att du är ljuvlig och bra på alla sätt och vis. Detta 1800-talsbesked har gjort mig arg och ledsen hela dagen, har inte ens orkat formulera något på fejan. Men du gör det så himla bra så då länkar jag till dig istället.

 3. Mattias Irving skriver:

  Ja, det är ju svårt detta när Guds integritet ska hållas högre än människornas. För det är lite av vad det handlar om, i min analys. ”Gud gör inga misstag, således är det ett misstag att korrigera Hans verk”. Jag tvivlar inte en sekund på att KD skulle stå först i ledet om det någonsin blev politiskt opportunt att dra in möjligheten till könskorrigeringar helt. Fram till dess nöjer de sig med ett ideologiskt försvar av kategorierna man-kvinna.

  Under delar av medeltiden betraktades Guds verk som någonting närvarande i naturen. Vårens grönska och höstens gåvor förklarades med Guds godhet, i stil med det gamla epitetet ”bara Gud kan göra ett träd”. Den dimension i tillvaron som inte gick att observera förlades till Guds domäner, så också i viss mån graviditeten. I den mån denna uppfattning om Guds inblandning i det ”osynliga” lever kvar, får vi den här typen av bisarra konflikter som KD nu ställer oss inför.

 4. auuus skriver:

  Jag har varit relativt höger tidigare också, men det var den här typen av politik som fick mig att helt överge dem. Och hoppsan så blev en socialist istället =p

 5. MarySaintMary skriver:

  Hahaha, Anne Ahl. Så jävla moget.
  😀

 6. Får väl bara instämma i kören av medhåll. Röstar höger själv, men kan inte förstå hur KD kan tillåtas vetorätt i denna typ av frågor. Om Alliansen avser bygga sin plattform på individens rättigheter så är det knappast rimligt att ge så stor makt till ett parti som verkar karaktäriseras av ”kristen” kollektivism.
  (F.ö. verkar vi radhusbor vara en kommentarsbenägen gruppering, se inlägget ovan 🙂

  • Christine skriver:

   Om Alliansen avser bygga sin plattform på individens rättigheter så är det knappast rimligt att ge så stor makt till ett parti som verkar karaktäriseras av ”kristen” kollektivism.

   Jomen exakt. Tycker att det är konstigt att de partier som säger sig värna om individens frihet och ta avstånd från de ideologier som de anser vilja ”forma” människor på ett visst sätt sedan röstar FÖR en lag som rent bokstavligt går ut på att forma människors kroppar efter en viss ideologi.

  • Radhusrevoltör skriver:

   Haha, tyvärr bor jag inte i radhus på riktigt. En radhusrevoltör är någon som är förbannad på samhällets orättvisor men som ändå när det kommer till kritan mest knyter näven i fickan och byter kanal på tvn. Tänker jag. Som en liten örfil åt mig själv, liksom.

 7. Visselpaj skriver:

  Åh så jag skrattade åt ”Tänk dig själv att ha haft en pappa som en gång vart död, fatta hur utsatt ungen kommer att bli i lekparken”.

 8. Fantastiskt inlägg, detta tänker jag sprida. ❤

  Som anhörig till två ts-personer samt kompis till några till har detta fått mig att må riktigt riktigt dåligt. 😦

  • Christine skriver:

   Tack, kul att höra!

   Den ts person jag känner privat hade redan barn när det blev aktuellt med operation men jag följer en blogg/twitter av en trans tjej (vi är även vänner på facebook och har interagerat en del) och några dagar tidigare skrev hon om sina våndor kring operationen. Hon vill inte ta beslutet att sterilisera sig, men om hon inte gör det får hon inte fortsatt behandling, något som i sin tur är en risk för hennes psykiska hälsa. Det var så hemskt att läsa och sedan händer det här. Jag undrar om politikerna förstår att detta inte är någon abstrakt filosofisk övning utan att detta handlar om människors faktiska liv?

Kommentarsfältet är stängt.