Vad andra skriver om Birrogate

Kände att jag ville skriva lite mer om Birro-gate, men insåg att andra redan gjort det bättre. Så, lite bra länkar till andra som har skrivit om Birro-gate:

A sorta mission skriver precis det jag känner och tänker här. Bästa biten i texten är denna:

Vad sägs om att ställa sig i en jävla bostadskö som oss vanliga dödliga, och sluta blanda in din familj i allt jävla skit du säger och skriver för att väcka sympatipoäng, ditt vidriga kräk? Det är dessutom inte som om du inte har aningen lättare att få råd till en egen lägenhet, till skillnad från alla som ditt jävla parti bidrar till att trampa på.

Dessutom borde det var lag på att alla läste det A sorta mission skriver om Birros gamla debattartikel känslomässiga dynga om abortfrågan från i våras. Hittas här. I fall det nu fortfarande finns någon som tror att artikeln blev censurerad från DN debatt och inte helt enkelt refuserad på grund av hur dålig skriven den var.

Veronica Svärd skriver klart och resonerande om varför rollen som partiledare är oförenlig med jobbet som programledare för ett samhällsprogram.

Ett riktigt bra inlägg hittar vi också på bloggen Enligt min humla. Länk till inlägget. Om jag fick önska mig något så skulle det vara att Marcus Birro hittar detta inlägg och läser vad som står och sedan tar åt sig. Tyvärr kommer han väl aldrig läsa inlägget, och om han mot all förmodan skulle göra det så skulle väl det enda resultatet bli…eh, ja ni vet det som brukar bli när Birro är inblandad. Favoritavsnitt från inlägget:

För det är faktiskt så att handlingar får konsekvenser. Marcus Birro må vara en känslomänniska, en konstnärssjäl som ibland handlar impulsivt och naivt, och det har han naturligtvis all rätt i världen att vara. Människor är olika och en egenskap som är en styrka i ett sammanhang kan vara en svaghet i ett annat. Problemet med Birro är emellertid att han inte tycks inse det. Det verkar som att han tycker att resten av världen ska ta hänsyn till hans sätt att fungera och anpassa sig.

Detta har inte med veckans Birro-händelser att göra men min kompis Johanna har för övrigt skrivit ett inlägg om hur Birro har skadat synen på ofrivilligt barnlösa genom att använda de sena missfall som ett argument i abortdebatten. Hon avslutar med orden

Så att ha varit ofrivilligt barnlös leder absolut inte till att man per automatik blir mot aborter, trots att vi ofrivilligt barnlösa alldeles för ofta används som slagträ åt det hållet.

Amen till det Johanna!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Bloggar jag läser, Hittat på nätet, Nyhetskommentarer, Politik. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vad andra skriver om Birrogate

  1. auuus skriver:

    Oh, tack så mycket för omnämnandet ^^

  2. Johanna skriver:

    Även jag tackar. 😀

Kommentarsfältet är stängt.