Ointressant om drottningens pappa

LÄGG.NED.DETTA.NU

Vet ni vad som är intressant? Diskussionen om monarkins vara eller icke-vara. Diskussionen om ifall det är vettigt att vi har ett statsöverhuvud som ärver sin titel. Och diskussionen om kungens och drottningens egna värderingar.

Vet ni vad som inte är intressant? Vad drottningens pappa har gjort eller inte gjort. Det är hennes pappa vi talar om. Inte drottningen själv. Hennes pappa. Och om hon nu skulle ha varit medveten om sin fars eventuellt nazistiska förflutna och försökt släta över det, vad gör det? Det viktiga är väl ändå att drottningen inte är nazist, eller hur? Att man är lojal mot den person man kallar pappa, som har älskat och uppfostrat en, är ganska naturligt. Och om hon nu har försökt dölja sin fars eventuellt nazistiska förflutna så tyder ju det snarast på att hon anser att nazisympatier inte är något man direkt skryter med.

Ett barn kan inte, och ska inte, stå till svars för sina föräldrars handlingar. Silvia kan inte, och ska inte, stå till svars för vad hennes pappa har gjort. Med andra ord, lägg ned forskandet om drottningens pappa och ägna tiden åt en mer principiell diskussion om monarkins vara eller icke-vara istället.

Annonser
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ointressant om drottningens pappa

 1. Visselpaj skriver:

  Word. Har heller aldrig förstått varför det ska vara så viktigt om hennes far var nazist eller inte. So what?

  • Christine skriver:

   Eller hur? Jag menar det hade ju varit en enorm skillnad ifall hon själv hade varit det (även om jag även här tycker att människor ska ha rätt att ångra sig utan att behöva höra om sina gamla synder så att säga resten av livet) men hennes pappa. Nog finns det viktigare saker som rör monarkin att diskutera?

   Sedan tycker jag inte heller att det är hela världen om hon försökt dölja det. Som sagt, barn är lojala mot sin föräldrar även i vuxen ålder och om hon försökt dölja det visar det bara att det är något hon skäms för och något hon tycker är dåligt.

Kommentarsfältet är stängt.