Ps. innan jag lägger mig

Ett litet Pe Ess innan jag checkar in för natten. Här är en väldigt välskriven artikel av några miljöpartister som tar avstånd från oseriös så kallad alternativ medicin. Tyvärr har ju vissa falanger av mp omhuldat diverse ovetenskapliga ”alternativa” behandlingsmetoder (se notissamling här hos Vetenskap och Folkbildning) och det är därför glädjande att se artiklar som denna. Den bästa delen av artikeln är annars denna:

Det finns inget inneboende vetenskapsfientligt med att vilja värna naturen. Tvärtom. En ökad vetenskaplig förståelse genom exempelvis biologi och evolutionsteori ger en djupare känsla av hur fantastisk och sårbar naturen, och därmed också vi människor, är.

Fint va?

I övrigt har allas vår favorit sex-positiva feminist Johanna Sjödin skrivit bra om varför hon är för samtyckeslag. Heja Johanna! Det bästa är att någon med hennes sex-positiva cred inte heller bara kan avfärdas som sipp moraltant. (En liten påminnelse bara. Johanna Sjödin skriver mycket om sex och ibland illustrerar hon sina inlägg med bilder…kan vara bra att tänka på om du råkar sitta på jobbet 😉 )

Annonser
Det här inlägget postades i Bloggar jag läser, Feminism, Sex, Vetenskap. Bokmärk permalänken.