Breaking news: Pojkar i klänning tvingar folk att mobba

Tycker du att klänning är ett praktiskt plagg för småbarn? Tycker du att även pojkar ska kunna få ha det om de vill? Funderade du kanske tom på att låta din son klä sig i detta om han vill? Då får du tänka om, ifall du inte vill att han ska bli mobbad. I en artikel som i dagarna publiceras av den ansedda tidskriften Research har forskarna lyckats isolera de gener som gör att barn som ser pojkar klädda i klänning drabbas av det obotliga tvånget att mobba:

-Det rör sig om en form av kedjereaktion. Klänningstyget som fladdrar kring benen på en liten gosse aktiverar uttrycket av gener som kodar för vissa doftämnen. Dessa gener finns på Y-kromosomen, och det är alltså kombinationen Y-kromosom plus fladdrande klänningstyg som gör att dessa ämnen produceras. När barn i pojkens omgivning utsätts för dessa doftämnen aktiveras de gener som styr uttrycket av mobbningsproteinerna och gör att barnen oundvikligt börjar mobba den lilla pojken. Det är viktigt att betona att detta är en helt biologisk process, och inget som påverkas av tex. föräldrars, förskolepersonals och andra vuxna i omgivningens värderingar. Ej heller har de barn som mobbar något val, och de kan inte heller fås till att ändra sitt beteende genom tex. att lära sig att alla har rätt att vara sig själva, då vi människor är totala slavar under våra gener. Enda sättet att undvika att bli mobbad som pojke är att undvika att klä sig i klänning säger professor P. Niss som ledde studien. Vi har även vissa indikationer på att kombinationen rosa kläder och y-kromosom kan framkalla liknande reaktioner hos omgivningen.

-Resultaten är jättespännande. Det är ju sedan tidigare känt att män är totala djur som bara måste knulla så fort de ser en kvinna i kort kjol, men man har inte tidigare kunnat visa de genetiska mekanismerna bakom varför pojkar som bär klänning med 110% säkerhet blir mobbade säger Ayma Moron, doktorand i professor P. Niss grupp och medförfattare till studien.  Vi är också intresserade av att studera ifall det är samma gener som ligger bakom att vuxna människor börjar bete sig som totala idioter bara de hör talas om någon som tänker klä sin tre månader gamla son i klänning.

För mer info se:

Y-chromosome bound genes in combination with dresses triggers bullying beahvious in children. A. Moron, S. Tupid, P. Niss
Research 2011 May 10 471(7338):392-6

(Ett litet Pe Ess: UnderbaraClara skrev ett inlägg om att hon ville ha lika mysiga kläder som sin lille son på typ tre månader. Som exempel gav hon en blommig klänning. Skogstokigt är ett för milt uttryck för att beskriva hur folk betedde sig i kommentarerna. Clara gav sedan bra svar på tal. Jag ❤ Clara just nu.)

Intressant

Annonser
Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Ironi och satir, Mobbning, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Breaking news: Pojkar i klänning tvingar folk att mobba

  1. Martin Grape skriver:

    Jag vill påpeka att du skrivit fel på forskarnamnen, den första av dem heter faktist A.M. Oron. Men herrarna Oron, Tupid och Niss har producerat mycket kvalitativ forskning under åren och förtjänar definitivt en omnämnan.

    😉

    • Christine skriver:

      Säker på det? Jag uppfattade personens fullständiga namn som Ayma Moron. Men visst, det är ju väldigt viktigt att det blir rätt, det håller jag med om framför allt när det gäller sådan framstående forskare. Jag undrar om det inte var någon av dom som tillsammans med den svenska forskaren Ann Ahl låg bakom studien som visade att sexualundervisning leder till allvarliga hjärnskador hos barn och är att jämställa med sexuella övergrepp?

Kommentarsfältet är stängt.