Dagens…

Dagens klockrena kommer från Jenny Westerstrand, angåendekvinnor som mördas av andraännågon de har en relation med (de är inte så få som media låtsas om):

Som sagt, varför sägs det inget om denna så avvikande grupp? Upp till hälften av kvinnorna beter sig ju inte som kvinnor enligt rådande normer ska göra, det vill säga, de låter sig dödas av annan person än sin partner (man vill ju inte stämpla kvinnor som offer, eller hur?)

Nä, offer ska man dårakt inte vara. Det är faktiskt på tiden att vi börjar se dessa kvinnor som starka subjekt, och inte kränker dem med någon offerstämpel. (Mer seriöst: Hejja Jenny!).

Dagens det-var-det-värsta-jag-har-hört läser vi om i DN:

Sofia Åsell och sambon Jens Peterson-Berger fick inte förskoleplats till sin dotter på ett enda av sina fem förstahandsval. Kommunen gav dem i stället en plats på en scientologi förskola.

Läs mer om scientologi här.

Dagens lägg-av-med-dessa-billiga-retoriska knep kommer från DN debatt:

”Blåsippors rättsskydd högre än oönskade fosters”

Det är seriöst tröttsamt med alla dessa ”visste ni att djur/blomma har mer rättigheter än [viss grupp människor]”. Snälla, nästa gång ni vräker ur er något dylikt, fundera några sekunder på varför det kan vara så. I de flesta fall finns en fullt rimlig förklaring -tex. att människor ofta kan tala för sig själva, medan djur inte kan det. I detta fall kan vi ju börja med att blåsippor, till skillnad från oönskade foster inte hotar någons kroppsliga integritet och utsätter någon för alla de faror en graviditet innebär. Och detta var bara EN anledning.

Och för att avsluta med något lite roligt: Dagens i särklass skojigaste citat:

– Jeg trodde seriøst ikke at jeg hadde en sjanse til å vinne.

Sagt av kvinnan som vann ”Psychic Challenge International”. Hepp

Annonser
Det här inlägget postades i Bloggar jag läser, Feminism, Reproduktiva rättigheter, Sex + politk = Sant och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.